INSTAL·LACIONS
ALATS

INAUGURACIÓ FUNDACIÓ JACINT VERDAGUER FOLGUEROLES

Poesia d’ocells, Jacint Verdaguer per la Fundació Verdaguer

Novembre – Febrer 2023
Autoria. Marcel·lí Gutiérrez i Marta Esmarats
https://www.verdaguer.cat/descobreix/projectes/alats/13

La gàbia i la
llibertat

Espai- Entrada

L’ocell engabiat representa la pèrdua de llibertat. El seu cant, representat per un poema, no es pot contenir i, com un riu, s’esmuny per les escletxes de la gàbia.

Amor i encant

Espai- Dormitori

Captem i emmarquem un instant d’amor, representat per una parella de tórtores.
Una barca, com una llar, a la voreta del riu on el sol hi toca. Una composició que mostra l’encant i la bellesa que el poeta és capaç de copsar amb la seva mirada..

Refugi i
contemplació

Espai- Golfes

Un espai recollit i segur, un refugi des d’on escoltar els poemes que miren cap a l’infinit. Un niu, per imaginar per uns moments, que som ocells descansant sota l’ala immensa del cel. Per escoltar les paraules del poeta com si fóssim petits i estiguéssim arraulits a la falda de la mare, on tot és possible.

Poesia de Jacint Verdaguer. Nocturn, Ales, l’Aucellet per la Fundació Verdaguer.


Què diuen els
ocells?

Espai- El jardí

Una caseta de fusta que vol representar el món dels ocells, grans i petits. Una mena de púlpit des d’on en surten mil i una piulades, refilades, cantades, xerrades… en forma de mimologies recollides pel poeta.

Gallines

Espai: Cuina

Obrim la pastera i… sorpresa! Hi trobem el que en queda d’una festa de galls, gallines i pollastres.
Una composició amb petjades en ziga-zaga i un parell de gots tombats per terra d’on en vessen converses divertides, sense solta ni volta.

Diversos registres, dramatitzat. Per l’àudio Gallines dins de les instal·lacions artístiques per la Fundació Verdaguer. Text de Jacint Verdaguer.