Marta Esmarats Bigas

Marta
Esmarats
Bigas

Actriu.
Creadora.

Llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre (ESAD 1999-2002).

Guanya les beques de la Prima del teatro a Sant Miniato, Itàlia i la beca al Théâtre National d’Strasbourg. Formada amb teatre de llum i ombres amb Theatre der Schatten, comèdia de l’art amb Antonio Fava, cos amb Théâtre du movement, dansa amb la Marta Carrasco, l’Ona Fuster. Titelles amb Réne Baker, Alfred Casas.

Actriu i fundadora de la companyia teatral Cacauet Teatre, actuant i creant des de fa 20 anys, especialitzada en teatre visual. Titelles i objectes, teatre de llum i ombres, el joc amb la veu i la música en directe.

Narradora oral des de l’any 2002 fins l’actualitat.

Locutora amb gran diversitat de registres. Treballs sobre poesia, textos dramatitzats, àudio contes, documentals i encàrrecs diversos.

Autora dels textos i creadora del disseny de les escenografies i els titelles  amb Cacauet teatre. Amant del teixir amb fibres vegetals, aprenent amb Ona Trepat, Joan Ferrer. Creadora d’instal·lacions artístiques amb diversos materials dins del projecte Llaüna.

Diplomada en educació i professora associada de Joc dramàtic i Expressió Universitat de Vic (20014-2023).  Estudis d’Humanitats per la UOC.

Més de 20 anys treballant com actriu, també com a creadora amb diversos projectes artístics, laboratoris de creativitat, accions, tallers i creacions per diferents entitats, com la Fundació Verdaguer, la Fundació Miquel Martí i Pol, les Diputacions, universitats, ajuntaments, teatres, centres cívics, biblioteques, places i espais naturals d’arreu del territori.