INSTAL·LACIÓ:
LA POR

INAUGURACIÓ BIBLIOTECA PILARÍN BAYÉS , VIC

Octubre 2022
Autoria. Marcel·lí Gutiérrez i Marta Esmarats

Instal·lacions La por - El mur de les pors

El mur de les pors

Instal·lació participativa

Les pors simbolitzades en un mur de capes, un mur com a metàfora, un impediment pel fluir de la vida, una paret que no ens deixa veure el que hi ha més enllà.

Quines pors carreguem a les espatlles? Són compartides? Quines pors ens impedeixen viure millor, relacionar-nos, aprendre?

La màscara

Instal·lació participativa

“All the world is a stage” William Shakespeare.

Tots actuem. Interactuem de maneres diverses depenent del lloc i de les persones amb qui ens relacionem. Adoptem unes rols o uns altres, uns personatges.

Ens hem inspirat en el treball de l’il·lustrador, o l’escriptor que dibuixava, Saul Steinberg, i el seu treball titulat: “Paper-bag Masks”.

Les màscares com les façanes que es converteixen en qui som.

Maya Angelou

Instal·lació

Instal·lació dedicada a l’autora Maya Angelou. Cantant, ballarina, actriu, directora de revistes, activista dels drets civils, poeta i novel·lista.

El seu recorregut vital és un exemple de superació. Hem escollit el seu poema:
Life doesn’t frigthen me.

És un text que transmet confiança en un mateix, convida a encarar les situacions difícils, les pors i persistir per superar-les.

Poema : La vida no em fa cap por de Maya Angelou per la instal·lació La Por en la inauguració de la biblioteca Pilarín Bayés de Vic.

Marta Esmarats

La travessa

Instal·lació participativa

Escoltant l’àudio del conte Allà on viuen els monstres de Maurice Sendak, les persones s’asseuen en un tron i porten una corona com el protagonista del relat.

La travessa és dolorosa, esbojarrada, tràgica i, al final, també és positiva. En Max, viatja cap a una illa on troba uns monstres que representen les seves pors, els seus desitjos, els seus somnis.

“There’s one in all of us” ( Hi ha un nen que té por, crida, plora, somnia, se sent sol, juga, busca … a dins de cada un de nosaltres ).

-Et quedes a l’illa?